Kim Ryholt

Kim Ryholt er uddannet i London, Würzburg, Berlin og København som ægyptolog. Hans forskningsområde er de ægyptiske papyri og hvad disse kan afsløre om Ægyptens historie og kultur. På det center han leder, er arbejdet imidlertid tværfagligt og spænder over flere tilgange til Mellemøstens oldtidskulturer: assyriologi, ægyptologi, religionshistorie. Netop denne åbenhed og centerlederens dynamiske og imødekommende forskningsstil spiller en stor rolle i den opbygning af centrets internationale netværk, som allerede har placeret det centralt i miljøet.
Kim Ryholts egen karriere er lysende; han har allerede passeret det stadie, hvor han kunne kaldes lovende; han er i fuld gang med at opfylde alle de løfter, han gav med den tidlige monografi om den politiske situation i Ægypten cirka 1800 til 1550 før Kristi fødsel (1997). Siden da har han udgivet 3 monografier baseret på Carlsberg-papyrussamlingen og bidraget til adskillige antologier og internationale tidsskrifter (han er forfatter og i et enkelt tilfælde medforfatter til mere end 15 internationale tidsskriftbidrag fra 1990 til nu). Hans seniore fagfæller karakteriserer ham som et ’uhyre energisk og produktivt menneske, idérig og åben for samarbejde’.
Einar Hansens forskningsfond ønsker med tildelingen af denne pris at bidrage til at skabe øget opmærksomhed omkring et spændende forskningsfelt og flere muligheder for dette sjældne forskertalent.